Welcome to the world of Saab ! Register
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Saab Enthusiast
    Join Date
    01 Aug 2010
    Location
    Colorado/Iraq
    Posts
    193
    Saab(s)
    06' 9-5 Sportcombi, 06' Sport Sedan
    Thumbs Up:   6

    06' Outside temp acting weird!!

    I haven't look under my car yet to find my outside temp sensor but wondering if anyone here has had this issue.

    The other day the whole front of my car had ice packed on it from driving during a recent snow storm, well I felt some cold air blowing and it ended up my a/c was on because my outside temp reading was slowly going up on SID. It went all the way up to 122 degrees. So I manually used my heater.

    But just yesterday my front end started to defrost some and I was hoping the temp would go down. Instead it now just displays ---- on SID. I have since use the calibration technique in the owners manual and I have unhooked my battery to see if it would reset it. No luck.

    Any idea's?

    Thanks ahead of time, Terry.

    0 Not allowed!

  2. #2
    Frank
    Administrator nordwulf's Avatar
    Join Date
    30 Jul 2010
    Location
    USA - Netherlands
    Posts
    7,863
    Saab(s)
    previous: 2006 9-3, 2001-06 9-5, 2011 9-4X
    Thumbs Up:   123
    It is most likely a wiring problem when it shows ---- but could also be defective sensor.

    More information here: http://saabworld.net/f9/outside-temp...ect-sid-28225/

    0 Not allowed!

  3. #3
    Saab Enthusiast
    Join Date
    01 Aug 2010
    Location
    Colorado/Iraq
    Posts
    193
    Saab(s)
    06' 9-5 Sportcombi, 06' Sport Sedan
    Thumbs Up:   6
    Quote Originally Posted by Frank Wulfers View Post
    It is most likely a wiring problem when it shows ---- but could also be defective sensor.

    More information here: http://saabworld.net/f9/outside-temp...ect-sid-28225/
    Thanks Frank, guess I should have looked better before posting. Now time to find a dry spot on the driveway to look at it. We are suppose to get 7 degree weather tomorrow so I might have to hold off. Who knows.

    0 Not allowed!

  4. #4
    Saab Enthusiast
    Join Date
    01 Aug 2010
    Location
    Colorado/Iraq
    Posts
    193
    Saab(s)
    06' 9-5 Sportcombi, 06' Sport Sedan
    Thumbs Up:   6
    Okay a little update, it is working now after installing a new sensor but I had to unplug the battery 2 times before it actually reset the reading on the dash.

    Also on the later model 9-5 you do NOT have to remove the splash cover to get to it, it is to the right of it. The sensor is actually on the passenger side of the car and to the right of the fog light if you are facing the front of your car.

    Thanks again for the feedback.

    0 Not allowed!

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT. The time now is 16:24.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright © 2022 vBulletin Solutions Inc. All rights reserved.